Workshop Blanche Barrel Bag (Swoon)

Op 22 februari hebben we Katrien van Katrienette als gastdocente uitgenodigd om een workshop te geven voor het maken van een Blanche Barrel Bag. Katrien is een zeer ervaren docente met een uitgebreide kennis ivm het maken van tassen.

Neem alvast ook eens een kijkje op haar website!

Blanche Barrel Bag

De elegante Blanche Barrel Bag is een klassieker onder de taspatronen. Dit patroon van Swoon is supertof door: het mooie model, dat ze sluit met een praktische rits, de leuke paspel en zakjes opzij, en het handige ritszakje binnenin. Deze tas met hengsels is voorzien om te dragen in de hand of aan de arm, met optionele schouderriem.  Je hebt een kleine en een grote versie.  Aan jou de keuze welk formaat je maakt.

De afgewerkte tassen hebben de volgende afmetingen:

 • Large: 22 cm hoog, 33 cm breed, 16,5 cm diep
 • Small: 18 cm hoog, 28 cm breed, 14 cm diep

 Wat komt aan bod bij deze dagworkshop :

 • - werken met verschillende verstevigingen
 • - werken met paspel
 • - werken met kunstleer/kurkleer
 • - plaatsen van mooie connectoren om de hengsels aan te bevestigen
 • - plaatsen van een accentpaneel
 • - plaatsen van taspootjes
 • - binnenzakje met zichtbare rits maken
 • - inzetten van rits onder een naad
 • - werken met naai-tape en wonderclips
 • - plaatsen van rivetten

 Ook voor deze workshop werk ik volgens de "Katrienette-methode". Na inschrijving krijg je een infobrochure die extra uitleg verschaft over o.a. de benodigdheden en patroondelen omgerekend naar Europese maten en materialen. Deelneemsters wordt gevraagd om vooraf thuis voorbereiding te doen (knippen, verstevigen en wat naaiwerk dat uitgelegd wordt met een stap-per-stap fotohandleiding – voorzie ca. 1 dag).  Zodat we ons tijdens de workshopdag kunnen concentreren op het rustig naaien van de tas zelf, en je het meeste kan leren!  Ik begeleid je door de hele werkbeschrijving met vele praktische tips en trucjes. 's Avonds ga je met jouw afgewerkte Blanche naar huis, en ook voldoende ervaring om nog andere tassen te naaien.

Moeilijkheidsgraad: *** GevorderdeBij deelname wordt verwacht dat de nodige voorbereidingen getroffen zijn.

Je brengt je eigen naaimachine mee naar de workshop. Materialen (stoffen, versteviging en fournituren) en Swoon-patroon zijn niet inbegrepen.  Versteviging dient vooraf aangekocht te worden bij Jellodi D&MFC dit aan 21€ voor de kleine tas en 25€ voor de grote tas.  Zijn inbegrepen: persoonlijke begeleiding, een uitgebreide infobrochure, Nederlandstalige notities bij de werkbeschrijving en een verstevigingsgids boordevol informatie. Lunch, drank en versnaperingen worden door Jellodi voorzien.

Inschrijven kan via een mail naar Jellodi (info@jellodi.be)  Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van betaling. Opgelet: Inschrijvingsgeld wordt niet terugbetaald bij afwezigheid.  Kan je er echt niet bij zijn? Verwittig ons, we zullen proberen iemand anders blij te maken met jouw plaats.  Lukt dit, dan wordt je inschrijvingsgeld terugbetaald.

Hopelijk tot ziens binnenkort!
Groetjes,
Katrien en Linda

Data :   zaterdag 22/02/2020 van 09:00 tot 18:00
 

Locatie : De refter van basisschool Dijkstein te Sint-Katelijne-Waver (Pasbrug)

Prijs :    €75 inclusief lunch en drank, exclusief verstevigingsmateriaal en patroon. Alles hieromtrent ontvang je met de infobrochure die je op voorhand toegestuurd krijgt.

Inschrijving : via mail naar info@jellodi.be
Uw inschrijving is pas definitief na betaling van het saldo op rekening BE76 7370 5034 8295 op naam van Jellodi, met vermelding van je naam en de workshop. Geef zeker ook je telefoonnummer door, dan kunnen we je bereiken indien nodig.
Saldo wordt betaald bij het begin van de workshop (contant of met Payconiq)