Workshops naaien en patroontekenen

Workshops

Wij organiseren diverse workshops naaien rond de thema's rok, jurk, blouse, broek, jas en babykleding en -accessoires.

Afhankelijk van het thema loopt een workshop over een aantal sessies en wordt er begonnen met het bij elkaar de correcte maten te leren nemen, een introductie van de materialen en de mogelijke variaties in het model van het kledingstuk zoals kragen, mouwen e.d.

Afhankelijk van de workshop, krijg je tegen de 2e les een eigenhandig getekend gepersonaliseerd patroon (nee: géén confectie!).

Aan de hand van dat patroon, maak je je kledingstuk helemaal zelf met de nodige begeleiding en uitleg. Hierbij leer je diverse technieken zoals bv het inzetten van diverse soorten ritsen, een mouw, voering, afwerken van een knoopsgat,... en krijg je talloze tips.

Tijdens de sessies kan je ook leren werken met de overlock en/of coverlock afhankelijk van de toepassing.

Op het einde van de workshop heb je jouw kledingstuk zelf gecreëerd en heb je ook een aangepast patroon dat je nadien kan gebruiken om thuis, met de geleerde technieken, zelf nog stukken te maken.

Het aantal deelnemers voor een cursus is steeds beperkt tot maximum van 4 of 6 zodat iedereen met evenveel aandacht begeleid kan worden.

Had je dit graag eens samen gezellig onder vriendinnen gedaan : dat kan, ook bij je thuis! Vraag dit even met het contactformulier. We nemen dan contact op om dit concreet af te spreken.

 

Zoommaatje workshop naaien en patroontekenen